Scroll Top

Intergas XTEND – Hybride warmtepomp

Duurzaam verwarmen met een hybride warmtepomp

Goed voor je portemonnee, goed voor het milieu. Met een hybride warmtepomp is het mogelijk om je huis te verwarmen met minder aardgas. Een hybride installatie bestaat uit een elektrische warmtepomp die samenwerkt met een (nieuwe of bestaande) cv-ketel om je huis te voorzien van verwarming en warm tapwater. Bij een hybride installatie neemt de warmtepomp het overgrote deel van de verwarmingsvraag voor zijn rekening. Op hele koude dagen en bij de productie van warm tapwater, springt de cv-ketel bij. Op deze manier is het mogelijk om het gasverbruik tot wel 80% te verlagen.

Waarom hybride verwarmen?

Om verdere opwarming van de aarde te beperken zijn er klimaatdoelen afgesproken door de overheid. We moeten met z’n allen de CO2-uitstoot terugdringen en minder fossiele brandstoffen gebruiken. Op dit moment is aardgas de voornaamste bron voor het verwarmen van woningen en voor warm tapwater. Door het toepassen van een hybride warmtepomp naast een cv-ketel is het mogelijk om direct gas te besparen en dus minder CO2 uit te stoten. Een prettig gegeven met de sterk stijgende gasprijzen.

Een bijkomend voordeel van een hybride warmtepomp is dat deze in veel situaties toepasbaar is. Dit in tegenstelling tot het volledig elektrisch verwarmen dat met name geschikt is voor nieuwbouwwoningen of woningen waarbij stevig is geïnvesteerd in isolatie en lage temperatuur afgiftesystemen.

Hybride warmtepomp hoeft geen tussenstap te zijn
Waar een hybride in het verleden vooral als tussenoplossing werd gezien, zijn er inmiddels steeds meer signalen dat dit ook een geschikte eindoplossing zou kunnen zijn. All-electric toestellen zijn vanwege de kosten slechts voor een kleine groep mensen beschikbaar en zij zouden daarmee alle ruimte op het elektriciteitsnet gebruiken. De rest van Nederland heeft dan nog steeds geen energiezuinige oplossing en blijft veel CO2 uitstoten. Hybride warmtepompen zijn wat dat betreft een sociale oplossing. Ze zijn betaalbaar en zorgen ervoor dat het gasverbruik tot 80 procent kan dalen, mits ze goed zijn afgesteld. Om het gasverbruik uiteindelijk naar nul te krijgen, kun je ervoor kiezen om nog een boiler voor warm water te plaatsen. Ook met het beter inregelen van CV-radiatoren en betere isolatiemaatregelen valt nog winst te behalen. Daar is na de plaatsing van de hybride nog vele jaren tijd voor. Er is maar weinig gas nodig voor de hybride waterpomp en dat is uit groen gas of waterstof te halen.
Altijd en overal je comfort in de hand

Al onze Xtend hybride warmtepompen zijn geschikt om te worden bediend op afstand. Hierdoor wordt het nog eenvoudiger om in combinatie met de Intergas Gateway, de Comfort Touch thermostaat en Comfort Touch app de verwarming te bedienen via de smartphone. Via de app is het daarnaast mogelijk om de warmtepomp op economisch of ecologisch in te stellen. De Comfort Touch thermostaat is de ideale partner van de Xtend. Zo worden eventuele notificaties en storingscodes direct op het display van de thermostaat getoond.

Via het Service Dashboard kan de installateur op afstand diagnoses stellen, is het mogelijk om parameters aan te passen en heeft hij een overzicht van mogelijke storingen.

NEEM CONTACT OP